Blog

Sfeerbeelden uit de peuterklas

Hier zie je de peuters aan het werk of het spel

Baby’s in de peuterklas

we werkten in de peuterklas veertien dagen rond de baby
Er werd een babyhoekje ingericht met allemaal babyspullen.
Sommige kinderen waanden zich weer een baby. 
We mochten de poppen wassen .  We maakten een rammelaar.
Er werden babygeluiden gemaakt.
En als slot mochten de kleuters helpen bij het maken van lekkere fruitpap.
Mmmmmm  super lekker !

Veilig op de fiets…

Vanaf nu gaan we elke week fietsen op de speelplaats. Tijd voor een controle van de fiets dus!
De papa van Noah gaf ons een hele goede uitleg over hoe de fiets werkt en wat veilig is. Daarna controleerden we snel onze eigen fiets en reden we volgens een plan rondjes op de speelplaats.
Bedankt aan de papa!

Naar het schoenen- en borstelmuseum

‘Izegem… stad van bustels en skoewjn’ zingt Flip Kowlier, trots op zijn herkomst.
Nu weten wij hoeveel werk er is aan schoenen maken! In de oude schoenenfabriek in Izegem leerde het tweede leerjaar over de schacht, de leest, de zool en de andere delen van een schoen. Wist je dat de huid van echt bijna alle dieren in aanmerking komt voor een lapje leer? Vraag maar eens na bij je zoon/dochter waarom de huid van een hond minder geschikt is.
We zagen ook verschillende manieren om een borstel te maken : pekken, trekken of draaien. Respect voor die oude ambachten!

IJSBLOKKENRACE

De klimaatbende is terug in gang geschoten! Voor de vakantie gingen we nog betogen voor het klimaat en nu zijn we bezig met een wedstrijd tegen alle andere klimaatbendes van Waregem. De bedoeling is om een ijsblok van 11,5 kg zo goed mogelijk te isoleren. Leden van het stadsbestuur kwamen ook eens piepen hoe we het hebben aangepakt. Na 5 uur was er nog niets aan onze ijsblok veranderd… Deze week volgen we dit verder op… Spannend!
Update:
Na 24 uur: 10,6 kgNa 48 uur: 8,9 kgNa 72 uur: 6,2 kgNa het weekend: 2,1 kgNa 1 week: 1kgNa 8 dagen: ???

Carnaval 2020

Guido’s got talent was dit jaar het thema voor carnaval. De leerlingen kwamen met de ganse klas een talent voorstellen aan de ganse school en we kregen zelf een gouden buzzer! Wat een fijne namiddag! Meester Frank trakteerde ons ook op zelfgemaakte oliebollen. Dank je wel, ze waren heerlijk!

bouwvakkers in de peuterklas

De peuters beleefden heel wat pret als bouwvakker.
Het was zwaar werk.  Stenen dragen, huizen bouwen, schilderen, kruiwagens rijden, klimmen op ladders, timmeren …
Ze maakten kennis met heel wat werkmateriaal en voertuigen om te werken.
Als slot van ons veertiendaags thema “bouwen” mochten we als echte bouwvakkers op de catwalk lopen tijdens het carnavalsfeest.

startdag: zeg nee tegen pesten

Zeg “nee” tegen pesten werd vandaag in gang gespeeld. Samen met alle kinderen speelden we co√∂peratieve spellen. Geen winnaars, geen verliezers enkel veel plezier en samenwerking. en … een prijs voor iedereen: de enige echte ketnetarmband. 

Toneel: Ze zeggen dat…

Welkom in het kapsalon van het vierde leerjaar.  Na een aantal repetities van ons toneelstukje, was het tijd voor de premi√®re.  Wat werd er geroddeld in ons kapsalon!  Zou meneer Hoe Lang nu een pruik dragen en doet mevrouw Hoe Lang kattengehakt in haar spaghettisaus?  Geniet maar van enkele sfeerbeelden.

Op bezoek in het stadhuis

Onder begeleiding van een gids bracht het vierde leerjaar een bezoekje aan het stadhuis van Waregem. Na de aanmelding in de stadswinkel ging het naar de raadzaal waar de kinderen uitleg kregen over het bestuur van onze gemeente. Vandaar stapten ze naar de trouwzaal, het bureau van de burgemeester, de verschillende stadsdiensten en het archief. Het geboorteboek van 2010 werd bovengehaald op de dienst burgerlijke stand. Ze mochten ook een kijkje nemen in het stadsarchief waar de dikke, oude boeken tot de verbeelding spraken.
De rondleiding werd afgesloten in de jeugddienst/dienst voor ontwikkelingssamenwerking. Opnieuw werd dit een leerrijke uitstap.